Ze životanás všech

Televizní kuchaři aneb óda na maso

Publikováno 14.05.2016 v 20:09 v kategorii Ze života, přečteno: 117x

Konečně se počasí snad umoudřilo a ať chceme, nebo ne, naplno se rozjíždí období grilování a táboráků. Setkávání se s přáteli touto formou je jistě příjemné a hezké, ale ruku na srdce, ne zrovna zdravé:-D. Pokud se teda nedržíme rad známých a zkušených kuchařů. Co tím myslím? Já totiž vždycky slyším, že tohle je zdravý. Pohlreich říkal, že…

Domnívám se, že ze Zdeňka Pohlreicha se stal novodobý mužský vzor. Ikona gastronomického světa, která nepochybně umí skvěle vařit. Stal se členem spousty domácností, kdy nedělní podvečer patří pouze jemu :-D. Taková meditační chvilka se Zdeňkem.

Víte, vždycky jsem si myslela, že chlapi se dokážou bavit jen o autech, motorkách, motorech, pivu a hodnotit ženy vždy, když předpokládají, že je neslyšíme. Dřív to tak určitě bývalo. Další mýtus, jenž je už dnes zbořen. Od chvíle, kdy si Pohlreich díky své televizní show získal srdce mužů (možná i žen), to neplatí. Pokud si myslíte dámy, že nedokážou muži projevit cit a nadšení, neslyšeli jste některé z nich mluvit o jídle, mase, grilování a Pohlreichovi :-D.

Nesčetněkrát jsem byla svědkem toho, jak se pánové baví o jídle. Ať se snažím sebevíc, směju se pokaždé, když slyším s jakým zaujetím, láskou a obdivem se pánové vydrží hodiny a hodiny bavit o jídle. Nejde však o ledajaké jídlo. Kouzelnými slůvky jsou bůček, krkovička a grilovaná žebírka. Nesmím zapomenout na rib eye steak, uzené koleno a samozřejmě různé dresingy. Bez nich by to nebylo ono. Zajímalo by mě, jestli by rozhovor na téma kynuté knedle s meruňkami byl stejně tak zajímavý, protknutý láskou a barvitými slovy :-D. Nebyl. Jistě, že ne!

Osobně proti Zdeňkovi Pohlreichovi nemám vůbec nic. Je to docela sympaťák, který se s ničím nemaže. Co na srdci, to na jazyku. Už jsem si i zvykla, že když vařím, často slyším, že Pohlreich by to udělal tak či onak.

Před několika dny jsem se opravdu hodně bavila. Sbírala jsem prádlo ze šňůry a poslouchala veledůležitou debatu v garáži. V masně prodávali bůček:-D. Z rozhovoru plynulo jediné. Bůček byl tak překrásný, až byl minimálně zlatý. Věděli jste, že nakládat maso na grilování je nejlepší podle Pohlreicha? Ne? Chyba :-D.! Jen sůl a pepř. Taková krkovička na grilu je v podstatě vynález století a kdo tohle nechápe, nemůže mít všech pět pohromadě. Jo a nesmím zapomenout na cikánský řízek. To je grilovaný marinovaný bůček. Musí to mít tah na bránu, jinak to není ono. Ale nezapomeňte tam toho chilli dát hodně. Ono to pak nepálí :-D. Jo... A hlavně nesolit.

Zdeněk má stovky receptů a spoustu knih a DVD, kde se můžete k jeho vaření vracet a vracet a zkoušet další a další laskominy. Jo, a kdyby se vám náhodou něco nepovedlo podle jeho návodu, tak nevěšte hlavu! Prostě to zkusíte příště znovu. Aspoň máte další důvod roztopit krb :-D.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?